Verstrooien
verstrooien

Verstrooien kan op verschillende manieren. Crematorium Duin- en Bollenstreek beschikt over een wijds strooiveld. Als nabestaande kunt u uiteraard bij een verstrooiing aanwezig zijn.
CONTACT OPNEMEN
Verstrooien kan op verschillende manieren. Crematorium Duin- en Bollenstreek beschikt over een wijds strooiveld. Als nabestaande kunt u uiteraard bij een verstrooiing aanwezig zijn. Medewerkers van Crematorium Duin- en Bollenstreek kunnen de as verstrooien, maar u kunt het ook zelf doen. Ook kunt u ervoor kiezen om een deel van de as niet te laten verstrooien, maar te laten verwerken in een sieraad, een herinnering of te bewaren in een kleine urn voor thuis. Over andere mogelijkheden, zoals verstrooiing uit een vliegtuig, vanaf een schip of een door u gewenste locatie informeren wij u graag.

De as van iemand die gecremeerd is mag worden verstrooid op het daartoe door de gemeente aangewezen strooiveld of boven open zee (art. 66a Wet op de lijkbezorging). Maar ook mag de nabestaande die de zorg voor de asbus op zich heeft genomen zelf een ‘dierbaar’ plekje zoeken voor de verstrooiing. Dit wordt ‘incidentele asverstrooiing’ genoemd. De gemeentelijke Algemene Plaatselijke Verordening (APV) geeft uitsluitsel of de as op dat gekozen plekje verstrooid mag worden. Indien de APV niets regelt over asverstrooiing mag de verstrooiing in principe overal plaatsvinden, tenzij andere regels zich er tegen verzetten. Indien men wil verstrooien op het grondgebied van een andere eigenaar dan de gemeente moet toestemming worden gevraagd aan die eigenaar. Zo mag verstrooien in een achtertuin alleen als de eigenaar daar toestemming voor heeft gegeven.

Heeft u vragen, of wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op via 0252 – 251 300.
Neem contact op
Onze ervaren adviseurs denken graag met u mee. Ook geven wij u graag vrijblijvend meer informatie.
Contact